Der er ikke noget mere dejligt, end når man endelig er kommet til det øjeblik, hvor det er tid til at få sig en ny bil. Selv hvis man har været rigtigt glad for den gamle, så er der bare et eller andet energisk og højtideligt over at anskaffe sig en ny bil. Man kan blive ligeså spændt, som et lille barn juleaften: man begynder at dagdrømme lang tid før det sker. Natten før man skal hen til bilhandleren og skrive under kan man have svært ved at sove.

Men der er én ting ved købet af en ny bil, der kan være ganske frustrerende, og let tager glæden væk fra hele processen. Det er selvfølgeligt salget af den gamle bil. Lige så spændende som det er, at skulle købe sig en ny bil, er det kedeligt og frustrerende at skulle sælge den gamle. Her er man nødt til at fokusere på alle skavankerne, og ligge tid, penge og kræfter i en bil, som man ikke engang selv kommer til at køre i. Det er klart at man gerne vil bruge så lidt tid på salget af bilen som muligt. Men hvordan gør man lige det, uden at snyde sig selv?

For man kunne jo bare sælge til den første og den bedste der giver et bud, og så går det jo nok meget hurtigt at komme af med bilen. Men du bliver jo nok snydt, og det er noget der gør ondt. Uanset hvor slidt din gamle bil er, så har den stadig været dyr i anskaffelse, og du skal selvfølgeligt have en fornuftig pris for den, når du sælger den igen. Jo mere du kan sælge den gamle bil for, jo flere penge har du at handle ny bil (og ekstraudstyr!) for.

Men der er heldigvis en lille hemmelighed der gør, at du kan sælge din bil både hurtigt og til en fornuftig pris. Tricket er forholdsvist simpelt: sæt din bil til salg så mange steder som muligt, og tag så det bedste bud der kommer din vej. Du lader altså køberne komme til dig, spiller dem ud imod hinanden, og sælger til den højest mulige pris.

Der er mange steder man kan sætte sin bil til salg, og du bør bruge dem alle. Læg den selvfølgeligt selv op på Den Blå Avis online: det er nemt og hurtigt, og der er mange der kigger efter bil der. Men tag også fat i en af de virksomheder der specialiserer sig i eksport af bil: de kan ofte sælge mange typer brugte biler både hurtigere og til en bedre pris, end du selv ville kunne klare herhjemme. Sidst men ikke mindst så skader det aldrig at tage fat i den lokale bilforhandler, og høre om han kan sælge bilen for dig, eller eventuelt tage den i bytte i forbindelse med købet af din nye bil.