Man behøver ikke at være rig for at drømme om en Mercedes. Det ved de fleste godt – for hvem har ikke selv haft drømmen om, at sidde bag rattet i en lækker ny Mercedes-Benz? Men mange tror, ganske fejlagtigt, at man er nødt til at være rig for at indfri drømmen om, at køre i en Mercedes. Det er da også det indtryk man får, når man ser Hollywood film. Det er kun de mega rige og succesfulde der kører rundt i de lækre Mercedes biler, mens vi andre må nøjes med ”almindelige” biler.

Men det er, som så meget andet, blot en illusion skabt af medierne. Hvis du ikke tror på mig, så tag et smut forbi din lokale Mercedes forhandler og bed om at se bilerne i Mercedes B klasse. Priserne her vil stadig være højere, end hvis du køber en Ford eller en Audi, men det er meget tydeligt, at det faktisk er ganske realistisk for dig, at købe sådan en bil. Endnu mere realistisk bliver det, så snart du spørger manden eller damen i butikken omkring deres muligheder for finansiering. Sandheden er, at de fleste i middelklassen sagtens kan komme til at køre i en Mercedes, hvis det er det, de har lyst til.

Men er det så fordi, at man går på kompromis med en helt masse ting, når man køber en bil i B-klassen frem for A-klassen? Nej, det er slet ikke tilfældet. Husk på at Mercedes værner meget skarpt omkring deres brand: de kunne aldrig finde på at sætte Mercedes logoet på en bil, der ville give dem et dårligt omdømme. Uanset hvilken klasse vi snakker om, så er en Mercedes stadig en Mercedes. Vi snakker høj kvalitet, komfort i topklassen og luksus hele vejen igennem. Så hvad er forskellen?

Det handler om prestige. De virkeligt rige mennesker er ikke blot interesserede i en lækker og praktisk bil: de vil have noget, der skiller sig ud. Noget der signalerer til omverdenen, hvor rige de er. Det er en kamp om succes på det plan, og det er Mercedes ganske klar over. Så de kæler en smule ekstra for detaljerne, får bilen til at skille sig lidt mere ud på vejene, og bruger så oceaner af reklame-penge på at forbinde deres dyreste og mest eksklusive biler med succes. Hvis du ikke føler et behov for at se rigere ud, end de rigeste danskere, så får du altså ikke noget ud af at betale de ekstra penge for A-klassen. For det er i bund og grund det eneste ekstra du får. En bil i B-klassen er af ligeså høj kvalitet, den er ligeså behagelig at køre i, og du kommer ikke til at mangle følelsen af luksus og stilrenhed.

Når det er sagt, så er der skam heller ikke noget i vejen med, at forelske sig i en Mercedes a200 og gøre den til sit mål. Når det kommer til at forkæle sig selv, så er vi trods alt ude over det rent pragmatiske: det skal være noget helt særligt. Men lad ikke priserne på A-klassen holde dig tilbage fra at køre i en Mercedes nu og her, hvis det er det, du har lyst til.